Infarct Center

Infarct Center - interventii de urgenta in Brasov

Tratamentul de urgență al infarctului miocardic acut

Tratamentul de urgență al infarctului miocardic acut

Tratamentul infarctului miocardic acut este un tratament de urgență, cât mai rapid din momentul debutului, cu scopul reducerii zonei de necroză miocardică și a prevenirii complicațiilor. Cantitatea de mușchi care moare din lipsă de sânge poate fi redusă prin dizolvarea cheagurilor din arterele coronare și restabilirea circulației sângelui.

La debutul durerii, dacă aveți deja acest medicament în tratamentul dumneavoastră, puneți o tabletă de NITROGLICERINĂ sub limbă la începerea simptomelor. Dacă durerea nu dispare, mai puteți lua încă 2 tablete la interval de 5 minute.

Dacă simptomele nu au dispărut după 15 minute, chemați imediat salvarea! Atenție! Nu luați Nitroglicerină dacă nu v-a fost prescrisă de medicul dumneavoastră (există boli care pot fi agravate de luarea acestui medicament!).

În ambulanțele moderne echipate cu electrocardiografe există posibilitatea diagnosticului precoce a IMA și începerea tratamentului analgezic (de diminuare a durerii toracice) și antianginos (nitroglicerină sublingual, apoi în perfuzie intravenoasă).

La spital, la departamentul de urgenta se precizeaza diagnosticul prin examenul clinic si electrocardiograma, apoi pacientul este transportat in unitatea de supraveghere coronariana unde se incepe monitorizarea si tratamentul specific al infarctului de miocard acut ce consta in:

Tratamentul medical nu este identic la toți pacienții care se prezintă cu infarct de miocard, el este nuanțat în funcție de starea clinică a pacientului, de localizarea infarctului de miocard, de apariția sau nu a complicațiilor.

În mod obișnuit, pacientul rămâne 24-48 ore în unitatea de coronarieni (în cazurile necomplicate) și ulterior este transferat în eșalonul doi - saloanele de urmărire postinfarct miocardic.

^sus^