Infarct Center

Infarct Center - interventii de urgenta in Brasov

Externarea, recomandari si viitorul Dvs.

Externarea

Momentul externării variază în funcție de starea pacientului, de tipurile de tratament efectuate. Înainte de externare, pacienții primesc recomandări clare legate de tratament, regimul alimentar și activitățile fizice permise. Unele din activitățile care erau posibile anterior ar putea fi limitate după infarct. Cu toate acestea, pentru majoritatea pacienților sunt posibile adaptări, și astfel vă veți putea relua viața activă în mod satisfăcător, incluzând reluarea serviciului, acolo unde este cazul.

Recomandări la externare

Inițial, este indicat să evitați efortul fizic important, ridicarea de greutăți, să vă odihniți de mai multe ori pe zi. Cu trecerea timpului veți putea face mai multe activități, și în funcție de modul în care le suportați.

Trebuie să evitați orice activitate care vă produce dureri toracice anginoase!

Este important să aveți întotdeauna la îndemână tablete de Nitroglicerină, pe care să le folosiți în caz de nevoie.

Un plan pe termen lung va include modalități de a reduce factorii de risc care ar putea conduce la repetarea infarctului de miocard.

Este esențială întreruperea definitivă a fumatului! La pacienții care nu mai fumează, în decursul anilor următori riscul de boală cardiacă scade semnificativ.

Regimul alimentar corect are și el o importanță majoră. El include scăderea aportului de grăsimi și colesterol. În primul rând trebuie redusă ingestia de grăsimi din carne și lactate. Adăugarea de fructe și legume proaspete la alimentație este benefică. În unele situații, scăderea colesterolului din sânge necesită utilizarea unor medicamente. În cazul pacienților hipertensivi, trebuie în același timp redusă utilizarea de sare.

Exercițiul fizic, și activitatea fizică în general reprezintă un factor extrem de important pentru refacerea după infarctul miocardic. Este important să vă intrebați medicul în legătură cu nivelul de exercițiu fizic pe care îl puteți realiza. Veți fi pus în legătură cu specialiști în cardiologie recuperatorie, care vă vor îndruma în acest sens. Sub supravegherea acestora, în departamentul de reabilitare cardiacă, activitatea dumneavoastră fizică va fi monitorizată și îndrumată pentru o cât mai bună refacere fizică. Discutați fără inhibiții acest lucru cu medicul dumneavoastră.

Activitatea sexuală poate fi reluată numai după efectuarea unui test de efort la spital. Se consideră că activitatea sexuală poate fi reluată atunci când pacientul poate urca fără probleme două etaje.

Alte măsuri esențiale care trebuie luate în vederea scăderii riscului cardiovascular pe viitor sunt: controlul hipertensiunii arteriale, a diabetului zaharat și dislipidemie (dacă sunt prezente), controlul greutății și evitarea stresului. După un infarct miocardic sau în condiții de angină pectorală, nu este suficient să luați medicamente. Acestea pot fi ineficiente dacă nu luptați și împotriva factorilor de risc: obezitate, fumat, diabet zaharat, hipertensiune arterială, dislipidemie, sedentarism!

Tratamentul medicamentos pe care îl veți primi la externare trebuie urmat pe termen lung. El va conține câteva clase de medicamente esențiale, care nu trebuiesc întrerupte fără avizul medicului specialist.

Orice ajustare de doză sau de schemă terapeutică trebuie făcută numai cu avizul medicului !

Controalele medicale după infarct

După un infarct miocardic acut, sau chiar după debutul anginei pectorale, pacienții trebuie să facă controale cardiologice periodice.

Acestea sunt esențiale pentru:

Este foarte important sa discutați cu medicul dumneavoastră cardiolog programul de controale medicale pe care le veți efectua la spital sau la policlinica de care apartineti. 

Viitorul Dvs.

Viitorul depinde de riscul noilor leziuni coronariene și miocardice și de sechelele celor care s-au produs.

Boala cardiacă are o imagine particulară în populație. Ea este deseori considerată o boală a oamenilor activi, cu o viață stresantă și încărcată de responsabilități, sau o boală a persoanelor care au făcut excese de-a lungul vieții.

Nu, boala cardiacă nu este apanajul persoanelor stresate și încărcate de responsabilități. Nu, boala coronariană nu este neaparat o boală dramatică și invalidantă.

Este mai degrabă o boală asupra căreia Dvs puteți acționa, dar numai prin adoptarea unui mod de viață sănătos și prin urmarea recomandărilor medicale primite. Scopul principal pe care vi-l puteți stabili poate fi să aveți o viață mai armonioasă și mai sănătoasă decât înainte de infarctul miocardic acut, și acest scop poate fi atins! 

^sus^