Infarct Center

Infarct Center - interventii de urgenta in Brasov

Convalescența și reabilitarea

Fiecare persoană în convalescență după infarct miocardic acut are două scopuri principale:

În absența complicațiilor, pacienții nu trebuie să rămână în pat mai mult de 12 ore. Activitatea zilnică trebuie reluată progresiv, în mod individualizat, în funcție de starea generală, vârstă și capacitatea fizică a pacientului.

Stadiul 1 (zilele 1-2)

În timpul primei zile pacientul(a) rămâne în pat, putându-se hrăni singur(ă) cu ajutorul unei mese-suport. Va primi asistență completă pentru toaletă. Cu ajutor, va realiza mișcări pasive ale brațelor și picioarelor.

În cea de-a doua zi, pacientul(a) poate sta pe marginea patului sau pe un fotoliu pentru 1-2 ore pe zi. El (ea) poate să-și miște activ mâinile/picioarele timp de 5-10 minute pe zi.

Stadiul 2 (zilele 3-4)

Pacientul(a) își poate face toaleta și se poate îmbrăca, dar păstrând poziția șezândă. Se poate așeza pe scaun sau fotoliu oricât de des dorește, și se poate plimba prin salon.

În cea de-a patra zi, pacientul(a) poate face un duș în picioare sau așezat (utilizarea unui scaun reduce anxietatea și teama de a cădea). Face plimbări de 50-100 m sub supraveghere de câteva ori pe zi.

Stadiul 3 ( zilele 5-7)

Pacientul(a) poate face plimbari de circa 100 m de 3 ori pe zi. Se poate bărbieri sau spăla pe cap (activități care presupun ridicarea brațelor deasupra capului). Poate să urce/coboare scări sub supraveghere.

De obicei, cele mai bune rezultate se obțin când în programul de recuperare sunt implicate mai multe persoane. Familia trebuie să fie înțelegătoare și să participe activ la programul pacientului. Însă, o familie excesiv de protectoare sau care are așteptări prea mari de la rapiditatea refacerii poate să îi întârzie progresele. Medicul este cel care indică creșterea progresivă a activității, exerciț iile și tratamentul.

^sus^