Infarct Center

Infarct Center - interventii de urgenta in Brasov

Cine are un risc crescut de infarct miocardic acut?

Oricine își poate reduce riscul de infarct miocardic! Anumiți factori, numiți factori de risc coronarieni, cresc riscul de apariție a aterosclerozei. Procesul de ateroscleroză poate fi încetinit prin reducerea acestor factori de risc, reducând astfel riscul de deces sau de invaliditate prin infarct miocardic.

Deși nu este totdeauna perfect previzibil, există anumite persoane care au un risc mai mare decât restul populației să facă un infarct miocardic acut sau crize de angină pectorală.

Aceste persoane sunt purtătorii unor factori de risc coronarian cunoscuți. Factorii de risc se împart în două categorii: nemodificabili (cei asupra cărora nu putem avea nicio influență, cum ar fi sexul masculin, vârsta sau moștenirea genetică), și cei modificabili (mai important de cunoscut deoarece pot fi influențați prin corectarea unor obiceiuri eronate sau prin medicamente).

În anumite familii există o tendință mai mare de apariție a infarctului miocardic acut. Incidența acestuia crește de asemenea cu vârsta, iar barbații prezinta un risc mai mare decât femeile de a suferi un infarct miocardic la o vârstă mai tanara.

Acești factori de risc - ereditate, vârstă și sex - nu pot fi modificați. Dar dacă vă schimbați modul de viață și reduceți factorii de risc care pot fi controlați, vă veți îmbunătăți șansele de a trăi o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Nu este niciodată prea târziu să incepeti sa va schimbați obiceiurile care pot fi dăunătoare inimii Dvs. Aceasta însemnă să faceți controale medicale regulate, și să reduceți factorii de risc coronarian.

Cateodata este suficientă prezența unui singur factor dintre cei enunțați pentru a crește riscul de apariție a bolii coronariene.Astfel, din nefericire, vedem din ce în ce mai frecvent pacienți tineri (între 30-40 de ani) internați pentru infarct miocardic acut, la care singurul factor de risc coronarian decelabil este fumatul.

Stresul, boala secolului, care la fel ca și fumatul este deseori apanajul oamenilor tineri, trebuie și el ținut sub control înainte de a produce efecte dăunătoare asupra sănatății.

Prin controale regulate ale analizelor de sânge, în special sub supravegherea medicului de familie, este foarte important să vă cunoașteți nivelul de lipide sangvine (colesterol și trigliceride), glicemie! De asemenea, în orice moment trebuie să cunoașteți tratamentul pe care îl urmați!

Vezi si:
Infarct Center la clinica privata Clinicco Brasov
Cateterismul cardiac (coronarografia) / Angioplastia coronariana
Implant de stimulator cardiac

^sus^